ХИЛИЙН ЦЭРГИЙН ЛАБОРАТОРИ
Хилийн цэргийн лаборатори нь хилчдийн хүнсний чанар аюулгүй байдлыг хангах, нөхцлийг бүрдүүлэх зорилготойгоор хилийн цэргийн анги, тусгай салбарын хүнсний бүтээгдэхүүн (“Монгол Улсын Засгийн газрын 2020-2024 оны үйл ажиллагааны хөтөлбөр”-ийг хэрэгжүүлэх 4 дүгээр арга хэмжээний 4.3.13-т “Иргэдийн эрүүл бүтээгдэхүүн хэрэглэх нөхцөлийг бүрдүүлэх зорилгоор хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүйн үзүүлэлтүүдийг өндөр нарийвчлалтай тодорхойлж, хууль тогтоомж, стандартын хэрэгжилтийг эрсдэлд суурилсан хяналтаар чанд мөрдүүлнэ” гэсэн заалт), ундны ус (Эрүүл ахуйн тухай хуулийн 4 дүгээр зүйлийн 4.1.4-т “Хүн амын хэрэглэж байгаа ундны болон ахуйн усны чанар, аюулгүй байдалд тухайн нутаг дэвсгэрийн төвлөрсөн болон төвлөрсөн бус ус хангамж хариуцсан байгууллага, албан тушаалтан холбогдох стандарт, дүрмийн дагуу хяналт, шинжилгээ хийж, усны чанарыг сайжруулах арга хэмжээг авах” гэсэн заалт)-ны чанар аюулгүй байдалд хяналтын сорилт шинжилгээг гүйцэтгэж, үйл ажиллагаа явуулдаг.
2021 онд лаборатори нь Монгол улсын “Сорилт болон шалгалт тохируулгын лабораторийн чадавхид тавих ерөнхий шаардлага” MNS/ISO/IEC 17025:2018 стандартад нийцсэн чанарын удирдлагын тогтолцоог бүрдүүлж, Үндэсний итгэмжлэлийн төвөөс итгэмжлэгдсэнээр гадны иргэн, аж ахуйн нэгж байгууллагын бүтээгдэхүүнд шинжилгээг ажлын 5 хоногт түргэн шуурхай гүйцэтгэж, хариуг олгож эхэлсэн.
ҮЙЛ АЖИЛЛАГААНЫ ХАМРАХ ХҮРЭЭ
· Хүнсний үйлдвэрлэл үйлчилгээ, худалдаа, бэлэн бүтээгдэхүүн боловсруулах газар
· Эмнэлэг, урьдчилан сэргийлэх байгууллага
· Боловсролын байгууллага /сургууль, цэцэрлэг/
· Төвлөрсөн усан хангамж, ундны ус
· Үйлдвэр, ААН, байгууллага
ИТГЭМЖЛЭЛИЙН ХҮРЭЭ
ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮР ДҮН
ЦАГИЙН ХУВААРЬ
Ажлын цаг |
Ø Даваа, мягмар, лхагва, пүрэв, баасан гаригуудад хэвийн ажиллана Ø Баасан гаригт дээж хүлээн авахгүй Ø Бямба, ням гаригуудад амрана |
Цайны цаг |
12.30-14:00 |
ХОЛБОО БАРИХ УТАСНЫ ЖАГСААЛТ
№ |
Овог нэр |
Албан тушаал |
Утасны дугаар |
1 |
а/х Д.Отгонбат |
Хилийн цэргийн лабораторийн эрхлэгч |
99215002 |
2 |
а/д О.Даваасамбуу |
Хяналтын ахлах шинжээч |
92119054 |
3 |
д/ч Б.Сүхболд |
Химийн шинжээч |
99774427 |
4 |
д/ч Т.Лхагвадулам |
Микробиологийн шинжээч |
91620281 |
5 |
д/а Ц.Энхгэрэл |
Микробиологийн лаборант |
99920767 |
6 |
д/а М.Жаргалмаа |
Химийн лаборант |
99541315 |
Итгэмжлэлийн гэрчилгээ болон итгэмжлэлийн хүрээ үнэ тарифыг хавсралтаар оруулав.
ХАЯГ БАЙРШИЛ
Улаанбаатар хот, Баянзүрх дүүрэг,
4-р хороо Доржийн гудамж,
Хил хамгаалах ерөнхий газар, Хилийн цэргийн лаборатори
Утас: 260984, 99215002
ЛАБОРАТОРИЙН ИТГЭМЖЛЭЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ
ЛАБОРАТОРИЙН СОРИЛТ ШИНЖИЛГЭЭ ГҮЙЦЭТГЭХ ҮНИЙН ТАРИФ
ЛАБОРАТОРИЙН СОРИЛТ ШИНЖИЛГЭЭ ГҮЙЦЭТГЭХ ҮНИЙН ТАРИФ
№ |
Сорилт хийх бүтээгдэхүүн, обьектийн жагсаалт |
Тодорхойлох үзүүлэлт |
Сорил туршилтын арга аргачлал, НТББ-ийн жагсаалт |
Үнэ (төгрөг) |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1 |
Бүх төрлийн гурил, хивэг |
Микробиологи |
Бактерийн ерөнхий тоо |
MNS ISO 4833:1995 |
5500 |
Salmonella ssp. |
MNS 6579:1999 |
7500 |
|||
Staphylococcus aureus |
MNS ISO 6888:2011 |
6500 |
|||
Еscherichia coli |
MNS ISO 7251:1995 |
6500 |
|||
Bacillus cereus |
MNS ISO 7932:1999 |
6500 |
|||
Coliform-ын тоо |
MNS ISO 4831:1999 |
6000 |
|||
Хөгц мөөгөнцөр |
MNS 5132:2003 |
9000 |
|||
Гэдэсний бүлгийн бактери илрүүлэх |
MNS ISO 21528:2017 |
9500 |
|||
Listeria monocytogenes |
MNS ISO 11290-1:1999 |
10000 |
|||
Хими |
Нойтон цавуулаг |
MNS 0245:1989 |
9000 |
||
Чийглэг |
6800 |
||||
Үнслэг |
7000 |
||||
Хүчиллэг |
1700 |
||||
Төмөрлөг хольц |
1500 |
||||
Нийт |
14 үзүүлэлт |
|
93000 |
||
2 |
Гоймон |
Микробиологи
|
Бактерийн ерөнхий тоо |
MNS ISO 4833:1995 |
5500 |
Salmonella ssp. |
MNS 6579:1999 |
7500 |
|||
Staphylococcus aureus |
MNS ISO 6888:2011 |
6500 |
|||
Еscherichia coli |
MNS ISO 7251:1995 |
6500 |
|||
Share
Twitter
|